Inkoopportaal

Optimalisatie van het inkoopproces met WebPortal Purchase.

WebPortal Purchase -het inkoopportaal voor Infor / Baan gebruikers- is door Korade ontwikkeld om het inkoopproces te optimaliseren. Net zoals al onze oplossingen wordt ook hier in de Inkoopportal voor Infor / Baan gebruik gemaakt van standaard  componenten, waardoor aanschaf van licenties niet nodig is. Een zéér aantrekkelijk concept, hetgeen u als gebruiker maximale prestaties geeft tegen minimale investeringen.

Wat doet de Inkoopportal?

Binnen de WebPortal Purchase worden de volgende activiteiten via het web uitgevoerd:

  • autoriseren van inkooporders via procuratieschema;
  • verzenden van inkooporders via e-mail direct uit Infor / Baan;
  • bijvoegen van informatie (barcodes, extra tekeningen etc.) aan de inkooporder;
  • opvragen van openstaande inkooporderregels;
  • opvragen van historische inkooporderregels;
  • bevestigen (bewerken of afkeuren) van inkooporderregels;
  • aansturen van de workflow rondom inkoop, productieplanning
  • leverancier over alternatieve data en hoeveelheden
  • bewaken van tijdigheid en volledigheid van bevestigen.

iqbs purchase webportal

Inkoopportaal: Hoe werkt het ?

Na het vrijgeven van inkooporders worden deze per e-mail aangeleverd aan de betreffende leveranciers. In de e-mail staat een link naar een inkooporder op de website van WebPortal Purchase. De e-mail bevat een algemene tekst en een samenvatting van de geplaatste orderregels en eventueel een elektronische bijlage. De leverancier wordt verzocht om de nieuwe inkooporder te bevestigen. Eenmaal ingelogd op de website van WebPortal Purchase kan de leverancier de gevraagde leveringen bevestigen of wijzigingen in onder andere de gevraagde leverdatum en inkoopprijs aanbrengen. Tevens kan de leverancier inzicht krijgen in historische inkooporders.

Door middel van (intranet) rapportages binnen WebPortal Purchase kan een inkoper eenvoudig inzicht krijgen in de status van inkooporders. Nadat de leverancier een gevraagde leverdatum bevestigd heeft of de inkoper wijzigingen geaccordeerd heeft, worden de bevestigingen, en wijzigingen vanuit WebPortal Purchase in Infor / Baan uitgevoerd. Tevens is het mogelijk om, wanneer de leverancier verzuimd heeft binnen de gestelde termijn nieuwe orderregels te bevestigen, automatisch een herinneringsmail te versturen.

De Inkoopportal is geschikt voor Infor Baan IV, Baan ERP en Infor ERP LN gebruikers.

Korade heeft ook complete WebPortal oplossingen voor Sales, Distribution, Production Service en Projects. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende demo? Laat dan hier uw gegevens achter.

Verder lezen?